Dier en Milieu - duaal

Duaal leren

In de tweede graad krijgen de leerlingen een inleiding in plant, dier en milieu. Bij duaal leren leer je vaardigheden op school en op de werkplek, en doe je dus veel werkervaring op. Deze opleidingsvorm is verbonden aan het secundair beroepsonderwijs. Je schoolbank voor de tuinbouwvakken staat dus letterlijk op de werkplaats.

Getuigschrift

Studiegetuigschrift derde graad van het secundair onderwijs.

Verder studeren - Tewerkstelling

Met je getuigschrift kan je als zelfstandig tuinier, teler of kweker aan de slag of gaan werken bij openbare groendiensten, in plantenkwekerijen, in proefstations, toeleveringsbedrijven voor de tuinbouw en bij ondernemingen gespecialiseerd in aanleg en onderhoud van tuinen en perken. Je kan ook een zevende specialisatiejaar volgen of een ondernemersopleiding starten.

Opleiding

De derde graad duaal biedt je een heel praktisch gerichte opleiding in de landbouw op het bedrijf: hoe maak ik mijn landbouwbedrijf optimaal rendabel? Welke zijn de meest moderne teeltmethodes en huisvesting bij dieren? Hoe gebruik en onderhoud ik machines en gereedschappen? Hoe produceer ik op een duurzame manier akkerbouwgewassen? Hoe ga ik om met klanten?