Dubbele finaliteit: crossmedia (5-6)Voor wie is deze studierichting?

Je bent creatief en houdt van de hedendaagse mediakanalen, digitale vormgeving in het algemeen en van boodschappen overbrengen. Je hebt naast je creatieve interesse, ook interesse in een brede algemene opleiding.


Wat leer je in deze studierichting?

In de studierichting crossmedia leer je hoe je coole content maakt en verspreidt op allerlei media, zoals social media, websites en apps. Je leert de eigenschappen en mogelijkheden van verschillende mediakanalen kennen en begrijpen. We gaan dieper in op mediatrends, video's maken en bewerken, toffe afbeeldingen creƫren en teksten schrijven die echt aanslaan bij je doelpubliek.

Je duikt in de wereld van grafisch vormgeven, webdesign, motiondesign en audiovisuele media en leert hoe je daar slim gebruik van maakt om je boodschap over te brengen.

Je leert creatieve concepten ontwikkelen en de hedendaagse digitale technieken gebruiken voor het maken van allerlei inhouden, die gebruikt kunnen worden in een crossmediaal product zoals logo's, infographics, foto's, video's, 3D-animaties, creatieve toepassingen van beeld/geluid en meer.

Je verwerft praktische vaardigheden op het gebied van webdesign en leert websites, apps, banners en andere visuals vormgeven. Je leert de basis van coderen en zorgt voor interactie en animaties zodat alles samenkomt tot een aantrekkelijk geheel.

Dit alles leer je toepassen in boeiende multimediale opdrachten en projecten. Kortom, je leert alles wat je nodig hebt om een creatieve speler te worden in een multimediale wereld!


Wat kan je doen na de studierichting Crossmedia?

De studierichting crossmedia biedt een combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden die je voorbereiden op verdere studies binnen de media-industrie, waaronder webdesign, multimedia & creatieve technologie, audiovisuele kunsten, film TV en video, fotografie, public relations, marketing, reclame, grafische en digitale media, en meer.

Andere hogere opleidingen, zowel de professionele bachelors als de academische masteropleidingen, behoren tot de mogelijkheden. Deze opleiding leidt bovendien tot de beroepskwalificatie Crossmedia assistent.