Arbeidsmarkt: elektriciteit (3-4)Opleiding

In de 2de graad elektriciteit zal je een brede basisvorming verwerven in de elektrische technieken met de nadruk op werken aan sanitaire-, verwarming- en koelinstallaties. Leerlingen die kiezen voor de arbeidsgerichte opleiding zijn aangetrokken door de wereld van hernieuwbare energie en de werking van duurzame technieken. Deze leerlingen zijn vooral geboeid door de praktische toepassingen en door de mogelijkheid om zelf praktische vaardigheden te ontwikkelen.


Na het 4de jaar kan je terecht in een brede waaier van arbeidsgerichte opleidingen. Door projectmatig te werken zal je je voorbereiden om bij ons op school de derde graad 'Centrale verwarming en Sanitaire installaties(+duaal)' of 'Koelinstallaties duaal' aan te vatten. Bij duaal leren leer je de vaardigheden op school én op de werkplek. Je schoolbank zal letterlijk op de werkvloer staan.

We kiezen ervoor om in beide vervolgopleidingen in de derde graad een ruim gamma aan certificaten aan te bieden waaronder een VCA attest, CERGA attest en technicus gasvormige brandstoffen.

Vervolgopleiding op de Wijnpers

Centrale verwarming en sanitaire installaties (5-6)