Dubbele finaliteit: architecturale en beeldende kunstenVoor wie is deze studierichting?

Je bent creatief en wil kennismaken met beeldtaal in de ruime zin van het woord. Je houdt van tekenen, schilderen, objecten in elkaar knutselen, beeldend experiment en ontwerp, maar wilt ook graag maquettes maken, ruimtes inrichten of eens een meubeltje bedenken.


Wat leer je in deze studierichting?

Je ontdekt een brede waaier aan beeldende middelen en technieken en leert je uitdrukken in zowel het platte vlak als in de ruimte en dit via allerlei materialen zoals potlood, krijt, pastel, houtskool, inkt, … en technieken zoals tekenen, schilderen, sculpteren, assembleren, en meer. Al doende krijg je inzicht in vorm, ruimte, kleur, compositie. De verschillende beeldende vakken helpen je via onderzoek en experiment je weg te vinden in de kunstwereld en je eigen vormentaal te ontdekken.

Binnen de architecturale vorming zet je de eerste stappen in het ruimtelijk functioneel vormgeven. Je leert ontwerptechnieken, zowel voor architectuur als interieur en experimenteert met kleur, vorm, functie. Je leert je werk zowel tweedimensionaal als ruimtelijk weergeven via tekening, digitale presentatie of maquette.


Wat kan je doen na de studierichting?

De studierichting Architecturale en Beeldende kunsten is een voorbereidende studierichting op de derde graad Beeldende Kunsten of derde graad Architectuur en Interieur. De studierichting Crossmedia behoort ook tot de mogelijkheden, maar is een minder logisch vervolg op deze studierichting.