Se-n-Se: Grafische vormgeving en webdesignOpleiding

In dit Se-n-Se jaar (secundair na secundair) specialiseren de leerlingen zich onder andere in grafisch ontwerp, webdesign, illustratie en desktoppublishing. Het opleidingspakket omvat specifieke kennisvakken, stage en bedrijfsbeheer. Wie het certificaat haalt, staat steviger op de arbeidsmarkt en kan de overstap naar het hoger onderwijs maken.

Toelatingsvoorwaarden

Leerlingen van het studiegebied beeldende kunsten met een diploma secundair onderwijs bezitten de nodige vooropleiding om toegelaten te worden. Leerlingen met een diploma secundair onderwijs behaald in een ander studiedomein kunnen na een gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad de opleiding volgen.

Verder studeren - Tewerkstelling

Leerlingen die slagen in de richting Se-n-Se Grafische vormgeving en webdesign, behalen het certificaat van een opleiding secundair na secundair. Wie slaagt voor de basiscompetenties van bedrijfsbeheer behaalt ook het attest bedrijfsbeheer.

Meer weten?

In het 1ste semester wordt de theoretische en praktische opleiding aangeboden. Het 2de semester bestaat voornamelijk uit stage in een grafisch bedrijf.