2AT1 – Dieren in de winter

2AT1 is volop bezig met hun project dieren in de winter. Hier ontwerpen ze eerst hun project om vervolgens dit ook te realiseren. Het eindresultaat wordt een ecologische steun aan de vogels en andere dieren die in het wild op het domein van De Wijnpers komen. Zo maken ze voederplanken en nestkasten op maat van de voorkomende diersoorten. Zelf bij -7°C wordt er gewerkt …

  

   

 

 

STEM MEE VOOR STEM!

We kunnen met onze STEM leerlingen in de prijzen vallen met de foto wedstrijd van de STEM olympiade wanneer we de meeste likes halen.

Belangrijk: klik de foto open op de pagina van de STEM olympiade, enkel daar worden de stemmen geteld. Doe je mee? Klik hier 

 

 

 

1AT2 ontwerpt een eigen wagen

De leerlingen van 1AT2 zijn momenteel volop bezig met het ontwerpen van hun eigen wagen in een tekenprogramma, snijden dit onder begeleiding van de leerkracht uit met de FiloCut en zorg ervoor dat hun wagens zelfstandig zullen rijden. Na  4 lesuren was dit alvast een resultaat, knap werk 1AT2.

  

  

  

1AT2 bouwen een raket

De leerlingen van 1AT2 hebben hun eigen raket in elkaar gestoken om nadien te lanceren. Binnenkort zal u de video van de lanceringen kunnen bekijken.

 

  

  

      

1AT racet door Leuven (fictief toch)

De leerlingen van 1AT leren programmeren met onze LEGO Mindstorms EV3. Ze bouwden er auto’s mee, die ze vervolgens van programmeercode voorzagen. Nadat hun eerste programmeerstappen waren gezet, raceten ze over een fictief parcours gebaseerd op een echte kaart van de stad Leuven.

De eigen serres van 2AT

Het eerste project van 2AT zit er bijna op. De leerlingen maakten eigen serres om de groei van tuinkers te kunnen manipuleren. Ze zullen na de vakantie bepaalde substanties aan het water – waarmee ze de planten van voeding voorzien – toevoegen. Benieuwd wat het resultaat daarvan zal zijn!

Nu maakten de leerlingen zelf reeds een ‘aftermovie’ van hun serreproject. Geniet mee van hun handigheid én filmbewerkingstalent!

Het raketverhaal van 1AT

Bij STEM werken we met projecten van een variërend aantal lesuren. Het eerste grote project, ‘Met een raket naar de maan’, zit er bijna op en dus blikken we met een video terug op de verschillende ruimteavonturen die we hebben beleefd.

Onze STEM-leerlingen van 1AT maakten kennis met verschillende manieren om een zelfgemaakte raket te lanceren. Allereerst was dit met lucht en water (pneumatica), daarnaast vouwden we ook een uit hemellichamen bestaande papieren raket en tot slot gebruikten we een chemische reactie. De combinatie azijn + bakpoeder leverde mooie taferelen op. De opgewekt CO2 kan trouwens een kaarsje uitdoven!

Hieronder kan je de video bekijken; weldra verschijnen ook de PowerPoint-presentaties hier die we als eindopdracht hebben gemaakt.